Qualifloor: kwaliteit in verdelers voor vloerverwarming

Qualifloor Compact

Leverbaar in vele uitvoeringen

Qualifloor Compact

Qualifloor Compact

Qualifloor Compact

De Qualifloor Compact verdelers met Label-A GRUNDFOS ALPHA2L pomp voor vloerverwarming biedt Heatnet u een modern hart van uw vleorverwarming met de volgende eigenschappen:

 • voorzien van een spannings vrij te monteren Grundfos Alpa2L pomp
 • Lecverbaar met lage temperatuur regeling
 • de ophanging zorgt ervoor dat de unit niet in zijn geheel tegen de muur zit, dus minder geluidsresonaties veroorzaakt.
 • de gaten worden standaard voorzien van rubbers: ook dit zorgt ervoor dat contactgeluid aanzienlijk verminderd wordt
 • lak: een hamerslag antraciet gepoedercoate lak, hard en mooi van kleur.
 • aanvoer en retour kranen zijn niet gevloeiboord en ontluchingsgat voorzien van lasdoppen met de juiste draad, hiermee garanderen wij dat de unit volledig en eenvoudig vrij te maken is van lucht
 • mogelijkheid om een ventiel in te brengen waardoor de doorstroming goed geregeld kan worden
 • verdeler hoeft nooit meer omgebouwd te worden om deze actief te maken
 • Leverbaar in lage temperatuur uitvoering (LTC)

De Qualifloor Compact verdeler is chemisch behandeld tegen roesten van binnenuit, elektrolytisch verzinkt en daarna voorzien van een poeder coating in de kleur RAL 7016. Kortom: een hoogwaardig produict wat vele jaren zijn dienst zal doen.

De ophangpunten zodanig gemaakt, dat deze ervoor zorgen dat de verdeler 0,5cm van de muur komt en zijn standaard voorzien van een rubber teneinde contactgeluid sterk te verminderen.

Aantal groepen/uitvoeringen

 • De Qualifloor Compact verdelers is leverbaar met 1 t/m 16 groepen
 • De uitvoeringen met 1 t/m 16 groepen zijn uitgevoerd met de GRUNDFOS ALPHA2L circulatiepomp en 1/2" aansluiting
 • De uitvoeringen met 7 t/m 16 groepen zijn uitgevoerd met de GRUNDFOS ALPHA2L circulatiepomp en 3/4" aansluiting
 • Vanaf 11 groeps worden de verdelers standaard uitgerust met een 3/4” met een extra grote Kv waarde, 3,9Kv.

   

  Qualifloor Compact

 

Beschikbare uitvoeringen en actuele prijzen

HIER treft u uitgebreide informatie over de beschikbare modellen + de actuele prijzen

 

Voorbereid voor zoneregeling

De Qualifloor Compact verdeler is tevens leverbaar met motorkleppen welke aangestuurd worden door desgewenst een draadloze regeling of een bedrade regeling.

 

LAAG TEMPERATUUR VERWARMING

BETERE FLOW
Door het plaatsen van een schot tussen de CV aanvoer en retour van de QUALIFLOOR verdeler en deze te voorzien van een doorstroom gat is er in de basis al een betere interne verdeling van de flow binnen het circuit van de verdeler, belangrijk voor het goed functioneren van een verdeler.

Op het bekende neutrale mengprincipe is nu een verbeterde menging beschikbaar gekomen.

Bij het mengen van 2 waterstromen is het gebruikelijk om de hoeveelheid retourwater te verminderen om de temperatuur van het gemengde water te verhogen. Echter nu wordt het warme aanvoer cv-water en het koude retourwater geïnjecteerd in een mengkamer. In die mengkamer is een regelbare klep geplaatst in het hart van de opening van het retourwater. Omdat deze klep een grotere diameter heeft dan de opening van het retourwater, wordt hierdoor de straal van het retourwater rondom deze klep volledig gespleten.

Daarnaast wordt ook de straal warme aanvoer cv-water gesplitst door spindel van deze klep. LTC verdeler met deze nieuwe voormenging (optioneel te verkrijgen).

Qualifloor Compact LTC

Het mengprincipe blijft neutraal, zolang de doorlaat van aanvoer cv-water gelijk of iets groter is dan de vrije doorlaat tussen de regelklep en de opening van het retourwater.

De vrije doorlaat kan alleen worden verkleind, zolang er door de werking van de thermische water beveiliging geen ongewenste stroming in de leidingen van de vloerverwarming ontstaat. Die beveiliging is namelijk gebaseerd op de constructie en drie natuurwetten die gezamenlijk deze extra beveiliging vormen.

Pas als deze extra beveiliging niet meer werkt, is het mengprincipe actief. Vanaf 2005 hebben vele duizenden LTC verdelers bewezen dat een keteltemperatuur van 55°C geen probleem hoeft te zijn. Zelfs bij een volledig geopende stand, is de weerstand in de mengkamer te verwaarlozen en juist die extreem lage weerstand is de basis van, het neutrale mengprincipe en van de thermische warmte beveiliging.

De Qualifloor verdelers kunnen besteld worden met een voorgemonteerd LTC Ventiel.
Via een 3/4” of 1” gat op de zijkant van de verdeler kan deze insert geplaats worden waarmee de interne doorstroming desgewenst verkleind- en natuurlijk weer vergroot kan worden.

Qualifloor LTC
LTC Ventiel

De temperatuur binnen het vloerverwarming circuit kan geheel naar wens ingeregld worden. Daardoor wordt optimaal gebruik gemaakt van het warme retour water uit de vloerverwarming.

Tevens wordt daardoor u aanzienlijk bedpaard op de stookkosten.
Mede door deze oplossing is geen dure LTV verdeler met een strangregelventiel meer nodig. Ook is het actief maken van de verdeler verleden tijd.

Dus ook wanneer er te weinig flow vanuit het CV circuit naar het vloerverwarming systeem is, is dit LTC ventiel de ideale oplossing. Het ventiel wordt eenvoudig geplaatst, wordt ingeregeld en het systeem werkt !

De Ophangpunten

Bij Qualifloor verdelers is de ophanging zodanig, dat de verdeler iets van de muur komt, zodat contact geluid miniem is.
Tevens zijn de ophangingen standaard voorzien van rubbers zodat contact geluid wordt geminimaliseerd.

Elektrolytisch verzinkt

De Qualifloor verdeler is eerst chemisch behandeld en vervolgens elektrolytisch verzinkt en daarna voorzien van een poeder coating in RAL 7016.
Door deze behandelingen is de kwaliteit van dit product op een hoog niveau gebracht: de gebruiker zal er jarenlang plezier van hebben.

Dynamic-flow

Dynamic flow
Dynamic Flow ventiel

Alle Qualifloor vloerverwarming units zijn uit te voeren met de Heimeier A-exact kranen welke na één keer in te stellen ongeacht hoe u een andere groep inregelt dezelfde flow door zullen laten.

Hierdoor wordt er aanzienlijk (15%) op uw vloerverwarming stook kosten zult besparen.

Uitgebreide technische informatie over Dynamic-flow control kranen vindt u op de pagina:"Balancing en control"

De Euroconische koppelingen dienen separaat besteld te worden.

Maten en gewichten van de Qualifloor verdelers

aantal
groepen
lengte
mm
diepte
mm
hoogte
mm
gewicht
KG
1 290 180 130 6
2 290 180 130 7
3 340 180 130 8
4 390 180 130 9
5 440 180 130 10
6 490 180 130 11
7 590 180 130 12
8 590 180 130 12
9 690 180 130 14
10 690 180 130 14
11 790 180 130 16
12 790 180 130 16
13 890 180 130 18
14 890 180 130 18
15 970 180 130 19
16 970180 130 19