Energie besparen met de lage temperatuur systemen

Robot vloerverwarming heeft als producent van verdelers een breed assortiment, waardoor u als installateur voor elke situatie de juiste Robot verdeler kunt selecteren.

Bij vloerverwarming gaat vaak tussen de 40-50°C water vanaf de verdeler de vloerverwarmingsbuizen in, echter wordt er vanaf een warmtebron vaak tussen de 70-90°C aangevoerd op de verdeler. Dit betekent dat bijvoorbeeld onze standaard verdeler de temperatuur terug mengt naar de gewenste temperatuur voor vloerverwarming (40-50°C). Door vanaf de warmtebron met een lagere temperatuur op de verdeler aan te komen kan er veel energie bespaard worden.

Omdat de Robot Standaard, Optimum Flow en Stadsverwarming verdeler standaard mengen in de verdeler is het niet mogelijk bij deze verdelers met een lagere temperatuur aan te komen. Hiervoor heeft Robot echter speciale modellen ontwikkeld, de LTV, de LT en de LT-C verdeler.

LTV verdeler

De Robot LTV verdeler is een verdeler met pomp waarbij je middels het inregelventiel de retourstroom richting de warmtebron kunt beheersen. Deze verdeler is daarmee geschikt voor aansluiting op een lage temperatuur warmtebron met een aanvoer tussen de 40-60°C, zoals bijvoorbeeld warmtepompen, hybride systemen of cv-ketels met een lage temperatuur instelling. Deze verdeler is een goede, energiebesparende keuze bij nieuwbouw projecten maar ook bij renovatie, waarbij verder in het pand geen hoge temperatuur benodigd is.

LT en de LT-C verdeler

De Robot LT en de LT-C verdelers zijn geschikt voor systemen met een lage aanvoertemperatuur, maximaal 45°C, waar een centrale pomp aanwezig is. Een voorbeeld van een systeem waarbij de LT en de LT-C toegepast kunnen worden is een warmtepomp. De LT is een vertrouwde stalen Robot verdeler en de LT-C is het alternatief van composiet.

image_pdfimage_print